Cégtörténet

Raabersped

1972

A GySEV Rt. megalapította szállítmányozási igazgatóságát Raabersped Budapest néven, elsősorban nemzetközi konténerforgalom bonyolítására.

1983

A Raabersped Budapest teljeskörű szállítmányozási jogokat szerzett.

1992

A Raabersped Kft. Budapest meghatározó tevékenysége a klasszikus vasúti és vízi fuvarozás lett.

2001

A Raabersped GmbH, Wien megvásárolta a GySEV Rt. Raabersped Kft.-beli 51%-os tulajdoni részarányát.

2003

Az ÖBB Speditions Holding GmbH 75%-os többségi részesedést szerzett a Raabersped GmbH, Wien-ben, és ezáltal a Raabersped Kft, Budapest-ben is.

2004

Az ÖBB Euroservice Budapest beolvadt a Raabersped Kft. Budapest-be.

2006-2008

Beindult a raktárlogisztikai tevékenység és megalapult a közúti divízió, melyet a győrszemerei logisztikai központ átadása és közúti flotta beszerzése követett.

2010

A Raabersped Kft. Budapest 100%-os Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH tulajdonba került.

 

Mávtranssped

1990

A MÁV Rt. 100%-os egyszemélyi tulajdonosként megalapította a Mávtranssped Szállítmányozási Kft.-t, azzal a céllal, hogy az áruk vasúton történő fuvarozása belföldi és nemzetközi forgalomban magasabb színvonalon történjen, illetve elősegítse az áruküldemények vasútra terelését, növelje a vasúton továbbított küldemények mennyiségét.

2007

A MÁV Zrt. 2007-ben nyilvános, kétfordulós privatizációs tendert írt ki a tulajdonában lévő MÁV Cargo Zrt. 100%-os részvénycsomagjának értékesítésére, melyet az osztrák Rail Cargo Austria AG nyert el.

2010

A Mávtranssped Kft. 100%-os Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH tulajdonba került.

 

Express-Interfracht Hungaria 

2011. január 1. – Összeolvadás

A Mávtranssped Kft.-nek a Raabersped Nemzetközi Szállítmányozási Kft.-be való beolvadása révén jött létre az Express-Interfracht Hungaria Nemzetközi Szállítmányozási Kft. a közös tulajdonos azon céljával, hogy a két tapasztalt, professzionális vállalat tudását összeadva globális logisztikai szolgáltatásokat nyújtson vasúton, közúton, raktárlogisztika és vámügyintézés terén.


Rail Cargo Logistics - Hungaria 

2014. április 14. – Névváltozás

Az Express-Interfracht Hungaria Kft. neve 2014. április közepén Rail Cargo Logistics - Hungaria Kft.-re változott.
A vállalat tulajdonosán, a Rail Cargo Logistics - Austria GmbH-n keresztül 100%-os Rail Cargo Austria AG (ÖBB – Osztrák Állami Vasutak) tulajdonban van.