Rail Cargo Logistics - Hungaria

1037 Budapest
Montevideo u. 4.
Tel. +36 1 430 8500
Fax +36 1 430 8599
office.rcl.hu@railcargo.com

A portfólió bővítése Németországban

2016.03.18.

  • Az ARS Altmann csoporthoz tartozó PCT Private Car Train GmbH német árufuvarozási vasútvállalat megvásárlásával kapcsolatos szerződés aláírása
  • A saját rendszerben bonyolított fuvarozások körének kiterjesztése Németországban
  • A Rail Cargo Group automotív logisztikájának erősítése

A Rail Cargo Group nemzetközivé válásának stratégiája konzekvensen halad tovább. A jelenleg az ARS Altmann csoport részét alkotó PCT Private Car Train GmbH német árufuvarozási vasútvállalat átvételéhez kapcsolódó szerződés aláírásával a piaci jelenlétünk Németországban tovább erősödik. Ennek révén nemcsak közvetlen vasúti összeköttetés valósul meg saját rendszerben Németországtól Magyarországig, hanem ehhez egyenletesen magas szintű szolgáltatási színvonal is társul.

Továbblépés a nemzetközivé válás irányába

A Rail Cargo Group ezzel a vásárlással új impulzust ad áruforgalmi aktivitásának kiépítéséhez az Északi-tenger, Földközi-tenger és a Fekete-tenger között. A német piac központi helyet foglal el a Kelet- és Délkelet-Európába irányuló áruforgalomban. Fókuszban a minőségileg nagy értékű vonatrendszerek kifejlesztése áll a közép- és délkelet-európai térségben, egész Európára kiterjedő modern vontató eszközök és kocsipark segítségével. A Rail Cargo Group saját rendszerű portfoliójának kibővítését célzó aláírásra a PCT német árufuvarozó vasút megvételéről március 4-én került sor Münchenben.

A 2002-ben alapított PCT Private Car Train GmbH Bajorországban wolnzachi székhellyel éves szinten 60 millió euró árbevételt ért el kereken 30 alkalmazottal, teljesítményei felölelik a műhelyi rendezéseket, a házhoz szállítást és a távolsági közlekedést is. A Rail Cargo Carrier - PCT átnevezés áprilisban történt meg, és a cég ezzel a névvel szerepel a fuvarpiacon az európai vasúti logisztikai csoport, a Rail Cargo Group részeként. Ezzel a Rail Cargo Group az Északi-tengertől az adriai kikötőkig, ill. az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig terjedő saját rendszert alkotó tengelye kiépült. A szolgáltatások és a vontatási teljesítmények felé irányuló megnövekedett igények kielégítése érdekében a jövőben optimális összetételt kell kialakítani a külső forrásból származó, harmadik félként jelentkező árufuvarozási vasúttársaságtól történő teljesítmény megvásárlása és a saját rendszerű fuvarozások között.

Autós ügyfelek részére hatékony fuvar lebonyolítás

A gépjárműipar megbízható partnereként a Rail Cargo Group gondoskodik az európai autógyártó-ipar nyersanyagokkal, félkész és késztermékekkel történő ellátásáról. Az autóipar-logisztika területén az ARS Altmann céggel már a 2015. év óta sikeresen kialakult együttműködés nemcsak Németországban fejlődik tovább, hanem az egész Rail Cargo Carrier hálózatában a nemzetközi forgalmakban támogatásra talál. Ezzel kiépül a saját rendszerhez kapcsolódó szakértelem, hozzáértés az autóipar növekedési piacán a teljes európai autóipar vonatkozásában.

Az ARS Altmann csoport: piacvezető az autóipari logisztikai ágazatban

Az ARS Altmann csoportot 1975-ben alapították wolnzachi székhellyel és ma a családi alapítású vállalat számos együttműködési és közös vállalkozási formával együtt Európa-szerte az autóipari logisztikai ágazat piacvezetőjének számít. A 3S rendszer alapján (vasút – csomópont – közút) a csoport nemcsak piacvezető, hanem az ajánlatok és a teljesítmény-spektrum optimalizálásán és állandó alkalmazkodáson dolgozik. Ennek érdekében a konszern jelenleg kb. 1.000 munkatársat foglalkoztat és 20 logisztikai központot tart fenn Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Olaszországban és Oroszországban több, mint 4 millió négyzetméter összfelületen. 2015-ben kb. 300 millió euró árbevételt céloztak meg. Az ARS Altmann csoport ISO 9001 és 14001-es tanúsítványokkal rendelkezik.