Rail Cargo Logistics - Hungaria

1037 Budapest
Montevideo u. 4.
Tel. +36 1 430 8500
Fax +36 1 430 8599
office.rcl.hu@railcargo.com

Fotó


A Rail Cargo Group Európa egyik vezető vasútlogisztikai vállalata


A rotterdami kikötő a logisztika központja


A rotterdami kikötő a logisztika központja

 

Több Shuttle vonat Rotterdamból Ausztriába, Közép- és Kelet-Európába

Szándéknyilatkozat aláírásával kívánja intenzívebbé tenni az együttműködést a Rail Cargo Group és a rotterdami Kikötői Hatóság.

2015.10.12.

A Rail Cargo Group és a rotterdami Kikötői Hatóság egyesíti erőit annak érdekében, hogy ügyfeleik számára több vasúti összeköttetést kínálhassanak Ausztria / Közép- és Kelet-Európa valamint Rotterdam között.

Nagyobb gyakoriság

Az októberi helyzet szerint a Rail Cargo Group a már meglévő intermodális forgalmát Welsből Linzbe helyezi át és a továbbiakban az év végéig háromról négyre emeli a heti kétirányú vonat közlekedtetést Tiefsee termináltól Rotterdam Maasvlakte-be. A következő év végén a Rail Cargo Group új terminált nyit Bécsben, amely pótlólagos kapcsolatokat teremt Kelet-Európa különböző célállomásaihoz.

„Számunkra fontos, hogy a vasúti összeköttetések Rotterdam kikötő és ügyfeleink hátországa között minőségi szolgáltatást nyújtsanak. Ezt olyan erős partnerekkel történő együttműködéssel érhetjük el, mint a Rail Cargo. Így erősíteni tudjuk a rotterdami vasúti forgalmat Európában és ügyfeleinknek a közlekedési módok közötti váltás lehetőségét is felkínáljuk“ mondja Allard Castelein, a rotterdami Kikötői Hatóság vezérigazgatója.

„Az új Tiefsee Terminal Rotterdamban megnöveli a rotterdami kikötő jelentőségét Ausztria, ill. a közép- és kelet-európai folyosó számára. A megnövelt gyakorisággal közlekedő shuttle vonat bővíti a rotterdami hátországot Ausztria és az azon túlfekvő országok irányába.” jelentette ki Erik Regter, a Rail Cargo elnökségének tagja.

Több áru a rotterdami kikötőbe

A rotterdami Kikötői Hatóság törekvése az, hogy logisztikai fordítókorongként és nagyvilági ipari komplexumként megerősítse a kikötő versenyhelyzetét. Mind nagyságában, mind minőségében. A Kikötői Hatóság fő feladatai közé tartozik a kikötő tartós fejlesztése, igazgatása és üzemeltetése, valamint a hajózás biztonságának és folyamatosságának fenntartása.

Számok és tények a kikötőről és a rotterdami Kikötői Hatóságról

  • Kikötői Hatóság: 1.000 munkatárs, az éves árbevétel kb. 660 millió EUR
  • A kikötő területe: 12.500 hektár kikötői felület (szárazföld és víz, ebből kb. 6.000 hektár ipari terület). A kikötő teljes hossza 40 km
  • Munkahelyek: 180.000 foglalkoztatott
  • Átrakás: évente kb. 450 millió tonna áru
  • Hajóforgalom: kb. 30.000 tengeri és 110.000 belvízi hajó évente
  • Értékteremtés: (közvetlen és közvetett) 21 milliárd EUR felett, a GDP 3,5 %-a